недела, февруари 06, 2011

Мурињо : Проклет тренинг

Posted on 2/06/2011 by Raisinloaf


Се чини дека работите во Реал и не се толку сјајни по поразот од Осасуна.Мурињо е се понервозен поради играчите кои се на клупата.Многу играчи веке не трпат да бидат само замени на клупските соиграчи.Некои од нив комплетно се опуштиле а мечот со Сосиедат не е сватен сериозно како што бара Мурињо.На тренингот Мурињо му довикувал на Албиол - "Албиол , спиеме спиеме " во смисла дека играчот не се труди за да го импресионира тренерот.Ништо подобро не поминал ни Арбелоа на кој Мурињо постојано го повишувал гласот да ги притиска играчите кои ја имаат топката во посед , а во некои моменти дури и пцуел на играчите.

Продолжил Мурињо за време на тренингот да им довикува "Повеке играјте , помалку зборувајте" а во еден момент камерите го регистрирале Мурињо како извикува "Ова е е**н тренинг" па по завршувањето нервозен го напуштил Валдебебас а на играчите не им рекол ни збор.АНТЕНА 3 открива како Муриња има проблеми со Албиол и Арбелоа но и Рикардо Кака.Се чини дека згуснатиот распоред и честите патувања се напорни и заморни и тоа се одразува на тренингот.Мурињо изјави дека овој тим на Реал ке треба уште многу за да се навикне на овој начин на игра бидејки само така ке направат големи резултати.Проблемите со резервните играчи се појавија и на почетокот на сезоната.

No Response to "Мурињо : Проклет тренинг"

Leave A Reply