четврток, февруари 03, 2011

Реал Мадрид по 37 пат во финалето од Купот

Posted on 2/03/2011 by Raisinloaf


Реал Мадрид со пласманот во финалето на Купот дојде до бројката од 37 настапи на завршницата на Кралскиот Куп каде триумфирале 17 пати.Финалето се игра на 20 Април на Местаља.

Сите настапи на Реал во Финалето од Купот:

 • 1903 Атлетик - Реал Мадрид 3:2 | Хиподром , Мадрид
 • 1905 Реал Мадрид - Атлетик 1:0 | Тиро Пичон , Мадрид
 • 1906 Реал Мадрид - Атлетик 4:1 | Тиро Пичон , Мадрид
 • 1907 Реал Мадрид - Визкаја 1:0 | Хиподром , Мадрид
 • 1908 Реал Мадрид - Виго 2:1 | Нарвајез , Мадрид
 • 1916 Атлетик - Реал Мадрид 4:0 | Мунтанер , Барселона
 • 1917 Реал Мадрид - Аренас 2:1 (пр) | ,Мунтанер , Барселона
 • 1918 Р.Унион - Реал Мадрид 2:0 | O`Донел , Мадрид
 • 1924 Р.Унион - Реал Мадрид 1:0 | Аточа , С.Себастијан
 • 1929 Еспањол - Реал Мадрид 2:1 | Местаља , Валенсија
 • 1930 Атлетик - Реал Мадрид 3:2 | Монжуик , Барселона
 • 1933 Атлетик - Реал Мадрид 2:1 | Монжуик , Барселона
 • 1934 Реал Мадрид - Валенсија 2:1 | Монжуик , Барселона
 • 1936 Реал Мадрид - Барселона 2:1 | Местаља , Валенсија
 • 1940 Еспањол - Реал Мадрид 3:2 | Валекас , Мадрид
 • 1943 Атлетик - Реал Мадрид 1:0 | Метрополитано , Мадрид
 • 1946 Реал Мадрид - Валенсија 3:1 | Монжуик , Мадрид
 • 1947 Реал Мадрид - Еспањол 2:0 | Риазор , Ла Коруња
 • 1958 Атлетик - Реал Мадрид 2.0 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1960 А.Мадрид - Реал Мадрид 3:1 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1961 А.Мадрид - Реал Мадрид 3:2 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1962 Реал Мадрид - Севиља 2:1 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1968 Барселона - Реал Мадрид 1:0 | С.Бербаеу , Мадрид
 • 1970 Реал Мадрид - Валенсија 3:1 | Ноу Камп , Барселона
 • 1974 Реал Мадрид - Барселона 4:0 | В.Калдерон , Мадрид
 • 1975 Реал Мадрид - А.Мадрид 0:0 (П) | В.Калдерон , Мадрид
 • 1979 Валенсија - Реал Мадрид 2:0 | В.Калдерон , Мадрид
 • 1980 Реал Мадрид - Кастиља 6:1 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1982 Реал Мадрид - С.Гижон 2:1 | Х,Зорила , Ваљадољид
 • 1983 Барселона - Реал Мадрид 2:1 | Ља Ромареда , Сарагоса
 • 1989 Реал Мадрид - Ваљадољид 1:0 | В.Калдерон , Мадрид
 • 1990 Барселона - Реал Мадрид 2:0 | Местаља , Валенсија
 • 1992 А.Мадрид - Реал Мадрид 2:0 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 1993 Реал Мадрид - Сарагоса 2:0 | Местаља , Валенсија
 • 2002 Депортиво - Реал Мадрид 2:1 | С.Бернабеу , Мадрид
 • 2004 Сарагоса - Реал Мадрид 3:2 | Монжуик , Барселона
 • 2011 Реал Мадрид -Барселона ?:? | Местаља , Валенсија 20 Април

--------------------------------------------------------

Реал има 36 одиграни финалиља на кои има 17 победи и 19 порази.

No Response to "Реал Мадрид по 37 пат во финалето од Купот"

Leave A Reply