сабота, јануари 22, 2011

Руд од денеска и официјално играч на Реал?

Posted on 1/22/2011 by RaisinloafРуд Ван Нистелрој од денеска би можел да стане нов играч на Реал Мадрид со оглед дека двата клуба се договорија.Иако тој одигра 90 минути за Хамбургер , АС открива дека Реал и Хамбургер се договориле и само часови го делат од враќање во кралскиот клуб.Реал понудил 2 милиони евра што германскиот клуб без размислување ги прифатил.

Сепак Реал ке мора да се помачи за да се реализира овој трансфер.Имено , Хамбургер бара од Реал да ја активира клаузулата на Адам Сзалаи и да го ангажира од Маинц за 1.5 милиони по што ке им го отстапи на Хамбургер со што трансферот на Руд ке изнесува 3.5 милиони евра.Без разлика дали денеска ке се реализира договорот , Руд нема да може да игра против Мајорка.Руд во Реал помина 4 добри сезони и доколку немаше проблеми со повредите можеби сеуште ке играше и немаше да има потреба од нов напаѓач сега.

No Response to "Руд од денеска и официјално играч на Реал?"

Leave A Reply