вторник, декември 21, 2010

Рамос добро помина , жалбата за Карваљо одбиена

Posted on 12/21/2010 by Raisinloaf


Дисциплинскиот комитет денеска објави дека ја одбил жалбата на Реал за Карваљо и тој ке биде суспендиран на еден натпревар.

Жолтиот картон кој Карваљо го доби против Севиља во другиот дел значеше и црвен со оглед на тоа што во првотот полувреме доби уште еден.Сепак и покрај тоа што прекршок немаше и жолтиот картон е незаслужно добиен сепак тоа не ги убеди членовите на одборот кој го одбија барањето на Реал.Карваљо ке паузира против Гетафе на 3.Јануари.Воедно и вториот стопер Пепе ке го пропушти тој меч кој исто така поради збир од 5 жолти картони ке мора да одмара еден натпревар.Исто така жолтиот картон на Касиљас останува но сепак нема опасност од суспензија за него.

Добра работа е што картонот на Рамос е избришан , бидејки е доделен без причина па тој останува на 3-те жолти добиени оваа сезона.Суспендиран е и тренерот на голманите на РЕал , Силвино Лоуро поради вербалниот и физички напад на помошникот тренер на Севиља , Сорио Руиз кој исто така е суспендиран.

No Response to "Рамос добро помина , жалбата за Карваљо одбиена"

Leave A Reply