сабота, септември 11, 2010

Рамос потпишува нов договор

Posted on 9/11/2010 by Raisinloaf


Серхио Рамос оие денови би требало да стави потпис на новиот договор со Реал.Челичното срце , како што е наречен од навивачите веке подолго време преговара за деталите околу новиот договор.Сепак на маса му се понудени два договора , едниот е на 5 години а другиот на 10 години.Потпишувајки на 10 години Рамос ке ја покаже својата лојалност кон клубот и ке стане еден од најплатените во клубот и откупната клаузула ке му скокне на вртоглави 300 милиони евра , па Рамос би бил достапен само на челниците од Манчестер Сити кои трошат огромни суми и не е за изненадување доколку понудат голема сума за Рамос.Рамос највероватно ке се одлучи на договор до 2016 година со што ке заработува нешто повеке од 6.5 милиони евра по сезона што и тоа ке значи дека значајно ке му се зголеми платата а стариот договор и онака му завршуваше во 2016 па новиот ке значи само подобрување на истиот.

No Response to "Рамос потпишува нов договор"

Leave A Reply