среда, август 18, 2010

Валдано : Озил е последно засилување за Реал

Posted on 8/18/2010 by RaisinloafВалдано денеска изјави дека Месут Озил е последно засилување за Реал оваа лето.
Време е за продажба.Имено Валдано изјави дека по доаѓањето на Озил , Реал мора да продаде неколку играчи кои со новите засилувања останаа вишок и клубот не смета на нив.Сепак во ниеден момент не истакна кој би можел да го напушти клубот.
"Озил беше еден од главните приоритети на клубо, и во Реал ке остане во следните 6 години.Завршивме со купување за ова лето , задоволни сме што го засиливме клубот онолку колку што требаше.Имаме 26 играчи и во наредните денови ке се одлучува на која позиција ке се ослободиме од неколку играчи.Сепак Валдано потенцираше дека нема да се продаде ниеден од домашните (Шпанија) играчи пред се мислејки на официјалната понуда на Севиља за Гранеро.
Имаме доста добри и млади играчи од Реаловата школа кои доста време поминаа на тренинзите и Мурињо е доста задоволен од нив како и од доведувањето на Месут Озил , иако од почетокот бараше уште еден напаѓач , тој знае дека доаѓањето на Озил значи дека добива играч кој може да игра и дефанзивно и како крило и плејмејкер.
Сакам да ги негирам медиумите дека Озил одбил да тренира со неговиот поранешен клуб.Тој е млад и е професионалец и се однесува онака како ке му се каже"

No Response to "Валдано : Озил е последно засилување за Реал"

Leave A Reply