сабота, октомври 02, 2010

Реал Мадрид помага на чилеанските рудари

Posted on 10/02/2010 by Raisinloaf


 Пријателите на Фондацијата Реал Мадрид како помош на чилеанските рудари пратија 33 дресови со потписите на сите фудбалери како и многу други поклони за овие несреќни рудари.Овој потег е дело на фудбалскиот клуб Реал Мадрид и градоначалникот на главниот град на Чиле, Пабло Залакет.Помошта е наменета на заробените рудари во Чиле кои се наоѓаат на 700 метри испод површината на Земјата и 5 километри од излеззот од рудникот.
No Response to "Реал Мадрид помага на чилеанските рудари"

Leave A Reply